Javna rasprava o Programu za reformu sistema lokalne samouprave

8. februar 2024 – Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave saopštilo je da će se javna rasprava o Predlogu akcionog plana za period od 2024. do 2025. godine za sprovođenje Programa za reformu sistema lokalne samouprave za period od 2021. do 2025. godine održati od danas, od 8. do 27. februara ove godine.

Ministarstvo poziva predstavnike nadležnih državnih organa, organa autonomne pokrajine, organa jedinica lokalne samouprave, predstavnike Stalne konferencije gradova i opština, eminentne stručnjake u ovoj oblasti, predstavnike privrednog i civilnog sektora, predstavnike nevladinih organizacija, akademske zajednice i druge zainteresovane strane da uzmu učešće u ovoj javnoj raspravi i daju komentare i predloge.

Tokom trajanja javne rasprave, primedbe i predlozi mogu se dostaviti Ministarstvu popunjavanjem obrasca u prilogu, na imejl registri.lsamouprava@mduls.gov.rs ili poštom na adresu: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Birčaninova 6, 11000 Beograd, sa napomenom na koverti: „Javna rasprava”.

Pored komentara koji budu upućeni Ministarstvu pisanim putem, u okviru javne rasprave održaće se onlajn okrugli sto u četvrtak, 22. februara, u 12 časova, putem platforme Microsoft Teams.

Po okončanju javne rasprave, Ministarstvo će sačiniti i objaviti Izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi na svojoj internet stranici i portalu eKonsultacije u roku od 15 dana od dana okončanja javne rasprave.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!